Днес, скъпи любител на вкусните ястия, ви представяме страхотна рецепта за торта "Ягодови облаци". Тази торта е изключително вкусен десерт, приготвен от фин ронлив връх, комбиниран със сметанов крем и ароматизирани ягоди. Пригответе тортата съвсем просто и от най-достъпните съставки. Рецептата за торта ще бъде спасител за всяка домакиня. Съветваме ви да приготвите този красив и много вкусен десерт за вашето скъпо семейство. Всички ще бъдат във възторг!
Съставки:
За тестото
- 300 г пресято брашно
- 80 г захар
- 2 жълтъка
- 0,5 чаена лъжичка ванилова захар
- 1 чаена лъжичка лимонова кора
- 250 г масло при стайна температура
За крема
- 250 г захар
- 300 г ягоди
Начин на приготвяне:
1. Пригответе тестото: комбинирайте в купа мекото масло с лимоновата кора, захарта и ваниловата захар. Смесете съставките, като използвате шпатула, докато получите хомогенен състав, след това добавете жълтъците и брашното. Замесете тестото.
2.
3. Пригответе крема: сложете белтъците в купа и разбийте с помощта на миксера за 5 минути. След това при непрекъснато разбъркване добавете постепенно захарта и разбърквайте още 5 минути, докато получите пяна.
4. Внимателно извадете тавата от фурната и разпределете крема на слой върху плота. По желание украсете крема, като използвате лъжица.
5. Измийте ягодите, отстранете дръжките и ги избършете с хартиена кърпа. Разпределете ги върху крема. Разстоянието между ягодите трябва да бъде около 3 cm.
6. Поставете тавата обратно във фурната за още 20 минути. Времето за печене зависи от всяка фурна. След това изключете фурната и оставете тортата вътре за 7 минути.
7. Извадете апетитния деликатес от фурната и го оставете да се охлади, след което го прехвърлете в чиния. Сервирайте десерта с най-голямо удоволствие с кафе или чаша чай.