500 гр. зрели ягоди (равни по размер)
100 гр. пудра захар
250 гр. черен шоколад (70% какао)
100 гр. сурово кашу без обвивката
200 мл. сладкарска сметана
50 гр. захар
Махнете дръжките на ягодите и с малка метална лъжичка внимателно ги издълбайте. Сложете ги в купа и пресейте пудрата захар върху тях. Разбъркайте добре и сложете купата настрана, покрита с прозрачно фолио.
Начупете шоколада на малки парченца в огнеупорна купа и я сложете върху съд с къкреща вода, така че шоколадът да се разтопи на водна баня. Врящата вода не бива да докосва купата с шоколада! Щом шоколадът е почти разтопен, махнете купата от огъня и сложете настрана, за да се охлади леко.
Запечете шам-фъстъка на сух тиган с незалепващо покритие, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Щом фъстъците станат златисто-кафяви и замиришат приятно, махнете тигана от огъня. Охладете ядките и ги накълцайте на дребни парченца.
Разбийте сметаната, докато образува меки връхчета, заедно със захарта. С коктейлна пръчица забодете долния край на една ягодка, потопете я в разтопения шоколад, след което я оваляйте в натрошения шам-фъстък. Повторете до изчерпване на ягодите. Сложете готовите ягоди върху плато, заедно с коктейлната пръчица, така че да се стегне шоколадът. Поднесете ягодите заедно с купата със сметаната, така че да могат да се топят в нея.