сирене Маскарпоне - 250 гр.
сметана с масленост 35% - 200 мл
ягоди - 400 гр.
захар - 150 гр.
бишкоти Савоярди (или котешки езичета) - 20 бр.
Разбийте 100 гр. Маскарпоне със захарта, добавете разбитата предварително на гъст сняг сметана и разбийте отново.
Пасирайте 100 грама ягоди с 50 грама захар.
В правоъгълна форма поставете слой от бишкотите и изсипете половината пюрирани ягоди със захар.
Отгоре разпределете половината от сместа с крема сирене.
Сложете втори слой бишкоти и запълнете с останалите пюрирани ягоди, отгоре - с останалия крем, след което загладете повърхността с шпатула.
Замразете десерта за 1 час.
Останалите ягоди, нарязани на 3-4 парчета, поставете върху десерта за украса.
Поставете отново в хладилник, за да се смесят вкусовете и да се охлади добре тирамисуто - поне за няколко часа.