Ягодово чудо със сметана и крема сирене - цяло лято само на него живея! Леко и великолепно на вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ягодово чудо със сметана и крема сирене - цяло лято само на него живея! Леко и великолепно на вкус:
Ягодово чудо със сметана и крема сирене - цяло лято само на него живея! Леко и великолепно на вкус:
8336
Ягодово чудо със сметана и крема сирене - цяло лято само на него живея! Леко и великолепно на вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Направих тази бишкотена торта за рождения ден на брат ми и още същата вечер беше изядена цялата, защото всички поискаха още едно парче. Подобни видове торти обикновено се правят в специални форми с гъвкав борд, но ако нямате може да го направите и в обикновена тенджера, както направих аз и получих най-вкусната Лятна торта .

Просто постелете цялата вътрешност на тенджерата със стреч фолио, след това наредете пълнеж-бишкоти-пълнеж-бишкоти, след това на следващия ден поставете десертна чиния или поднос върху тенджерата, след което обърнете тенджерата с главата надолу, така че цялата торта да излезе. И разбира се махнете фолиото и украсете по желание. Ето и продуктите за това невероятно разхлаждащо Ягодово чудо :

Ягодово чудо със сметана и крема сирене

Продукти: 

  • 1 голяма кутия бишкоти по избор
  • 500 мл сладкарска сметана за разбиване
  • 400 г заквасена сметана
  • 200 г крема сирене
  • 500 г ягоди (или други горски плодове по избор)
  • малко сок от ягодите за потапяне на бисквитките
  • 2 пакетчета желатин
  • 1 пакетче суха сметана
  • 100-150 мл прясно мляко за разбиване на сметаната
  • 5 супени лъжици пудра захар

Приготвяне: 

Измийте ягодите, отцедете ги, почистете ги от зелените листа и ги нарежете на ситно. Бишкотите се разполовяват (по дължина). В купа разбийте крема сиренето (маскарпоне, Филаделфия или по ваш избор).

ягоди

разбито крема сирене

Започнете постепенно да добавяте заквасената сметана и накрая пудрата захар, след което всичко се разбърква и се заглажда на гладък крем. В друга купа разбийте сладката сметана до сгъстяване, след което постепенно я добавете към предишната смес и разбъркайте.

Пригответе желатина според указанията на пакетчето, накиснете го в студена вода, след което като набъбне го разтопете в микровълнова или на пара и добавете в крема. Разбийте с миксер за разпределяне. Накрая се добавят наситнените ягоди и се разбърква с лъжица.

ягоди в крем

На дъното на формата се нареждат половината бишкоти, предварително накиснати за кратко в ягодов сок (или портокалов сок или прясно мляко...), след това върху тях се разпределя половината от крема с ягоди, заравнява се, след което се нареждат останалите бишкоти ( напоени със сок).

Накрая разпределете останалия ягодов пълнеж върху бишкотите. Заравнете го хубаво и оставете цялата торта за една нощ в хладилника, след което на следващия ден махнете ринга (или тенджерата) и покрийте цялата торта с разбита сметана. Декорирайте по желание. 

ягодова торта без печене

лятна ягодова торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft