Търговските марки кетчуп съдържат големи количества захар, което предизвиква ръст в нивата на кръвната захар при консумация. И като допълнение, те нямат реална хранителна стойност, затова реших, че е време да си приготвя сама.
Една от най-популярните добавки към храната – кетчуп, е бил обект на много дебати през последните години.
Има все повече доказателства, че закупен от магазина може сериозно да застраши здравето ни най-вече заради съставките, които се съдържат в него, като например високо фруктозен царевичен сироп (HFCS), както и редица овкусители.
Разбира се, не е нужно да се отказвате от любимата си хранителна добавка. За да получите максимална полза от богатите на хранителни вещества домати – направите си домашен кетчуп. А, рецептата ще ви отнеме само 2 минути.
Нужни продукти:
1 чаша доматено пюре
¼ чаша вода
1 супена лъжица суров нефилтриран ябълков оцет
1 супена лъжица суров мед
½ чаена лъжичка морска сол
¼ чаена лъжичка горчица
Начин на приготвяне:
Единственото нещо, което трябва да направите, е да смесите всички продукти в купа и да добавите към салата, паста или пица. Бон апети!