Ядем тези кюфтета направо от тигана: Има малък трик, който ги прави винаги сочни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ядем тези кюфтета направо от тигана: Има малък трик, който ги прави винаги сочни
Ядем тези кюфтета направо от тигана: Има малък трик, който ги прави винаги сочни
3765
Ядем тези кюфтета направо от тигана: Има малък трик, който ги прави винаги сочни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки път, когато имам семеен празник, гостите ме молят да им приготвя тези вкусни кюфтета. Тайната на тяхната сочност е в един малък трик, който ще ви разкрия в процеса на готвене.

Те се правят от всякакъв вид кайма и винаги излизат с гръм и трясък. Толкова бързо изчезват от масата, че понякога дори нямам време да ги наредя!

Продукти:
- кайма - 500 гр
- яйце 1 бр
- лук - 1 бр (100 гр.)
- чесън - 2-3 скилидки
- трохи бял хляб 100 гр. (+ мляко)
- заквасена сметана - 1 с.л.
- масло (замразено) - 50 гр
- сол, черен пипер - на вкус
- галета

Ето как ги приготвям:

Първо вземам бял хляб и отрязвам корите. Оставям корите за галета, а мръвката накисвам в мляко.

През това време приготвям лука: за 500 грама кайма вземете около 100 грама лук. Нарязвам лука в блендер заедно с 2-3 скилидки чесън, тъй като бебето ми не обича да усеща парченца лук в храната си.

Изцеждам излишната течност от хляба, добавям го в блендер и превръщам в паста.

 

Добавям тази смес към каймата добавям лъжица заквасена сметана, счупвам там едно яйце, сол, черен пипер и, ако искате, добавете любимите си подправки. Разбърквам всичко старателно. Консистенцията е доста мека.

Сега важен момент, който прави кюфтетата особено сочни - добавям замразено масло, настъргано на едро ренде. Това е моят малък трик.

Докато тиганът се загрява оформям кюфтетата. Слагам една супена лъжица кайма в дланта си, овалвам я в галета и оформям котлет.

Запържете в тиган до златисто кафяво от всяка страна на умерен огън за около 4 минути от всяка страна. Не използвам капак, за да съм сигурен, че котлетите са добре изпечени.

Поставете готовите кюфтета върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.

Получават се невероятно апетитни и сочни кюфтета, които чудесно допълват всеки обяд или вечеря.

Не забравяйте да споделите в коментарите как ви харесва рецептата или да ни кажете вашите тайни за приготвяне на перфектни котлети. Очаквам вашите истории с нетърпение!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft