Тази подробна рецепта е много проста. Австрийски палачинки са един от най-известните рецепти в европейската страна. Палачинките са доста интернационално ястие, тъй като се сервират на много места. Прекарайте един час от времето си, подготвяйки най-вкусния десерт, гарантираме няма да съжалявате
съставки
Пшенично брашно 125 g
Яйца 5 броя
мляко 300 ml
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
Ванилия 1 ч.
сол 1 щипка
масло 70 g
захар 110 g
Сирене 150 g
извара 100 g
Заквасена сметана 5 супени лъжици
стафиди 75 гр
канела 0,5 ч. Л.
подготовка
В дълбока купа смесете пшеничното брашно, 2 яйца, 200 мл мляко, растителното масло, ванилия и щипка сол. Поставете тестото настрана за половин час.
Пригответе пълнежа. За да направите това, разбъркайте 50 г масло с 50 г захар. Добавете крема сиренето, изварата, 2 жълтъка, стафиди и заквасена сметана (33% мазнини) за получаване на масата. Разбъркайте всичко добре, докато се получи гладка текстура.
В отделен контейнер, разбийте 3 белтъка. След това внимателно въведете протеиновата маса в изварата. Смесете съставките на пълнежа. Изпържете тънки палачинки от тестото
Поставете пълнежа на всяка палачинка и навийте на ролка. Сега нарежете всички палачинки на две. Вземете дълбока тава за печене. Не забравяйте да я намажете с масло. Поставете палачинките във форма.Пригответе пълнежа. Разбийте 100 мл мляко, жълтък и 1 ч.л. захар. Смесете всичко добре. Излейте на палачинките
Нагласете температурата на фурната до 180 ° C. Изпращаки палачинки за печене в продължение на 30 минути.
Докато се пекат във фурната, смесете 2 супени лъжици захар и 0,5 ч. л. канела. Когато са готови, поръсете ги с тази суха смес.
Най-трудната част от тази рецепта е да изчакате 30 минути, докато палачинките са във фурната. Изглежда и мирише толкова вкусно, че искате да ги изядете веднага. Но си струва чакането: палачинките са просто нереално вкусни.
Споделете рецептата на страницата си и оставете вашите приятели също да приготвят тези палачинки.