Ядеше ми се нещо сладко,а имах по-малко от час, тогава се сетих за тази торта и запретнах веднага ръкави. Разкошотия голяма се получи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ядеше ми се нещо сладко,а имах по-малко от час, тогава се сетих за тази торта и запретнах веднага ръкави. Разкошотия голяма се получи
Ядеше ми се нещо сладко,а имах по-малко от час, тогава се сетих за тази торта и запретнах веднага...
58648
Ядеше ми се нещо сладко,а имах по-малко от час, тогава се сетих за тази торта и запретнах веднага ръкави. Разкошотия голяма се получи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази бадемова торта е нещо уникално вкусно и допада на всеки

Предлагаме ви рецептата за бадемова торта , която правим само за час, а става толкоз вкусна, че ще се влюбите в нея. Просто малка фантазия е и е идеална за всеки повод, както и обикновено събиране с приятели.

 

Чудна бадемова торта , обичат я всички

Трябват ни четири белтъка, 150 грама пудра захар, 250 грама бадеми.

А за крема са ни нужни четири жълтъка, сто грама захар, 30 грама нишесте, 200 грама прясно мляко, една лъжичка с ванилова есенция, 200 грама краве масло, бадеми за поръсване.

 

Първо е необходимо да си вземем една огнеупорна кръгла тава и да я застелем с хартия за печене.

После я намасляваме и набрашняваме, а фурната загряваме на 180 градуса.

Бадемите ги смиламе и ги смесваме с пудрата захар като разбъркваме хубаво, а белтъците ги разбиваме на твърд сняг. Добавяме бадемите със захарта и пак внимателно разбъркваме всичко това. После прехвърляме тестото в тавата и печем блата за около 20 минутки.

След това го оставяме да изстине и после го режем на две части. Взимаме отделен съд и в него смесваме захарта, жълтъците, млякото, нишестето и ванилията. Варим ги на водна баня като не спираме да бъркаме сместа.

Охладеният вече крем се разбива на средна скорост с помощта на миксер и постепенно към него се прибавя омекналото краве масло.

 

Двете равни части от блата се слепват една към друга с плътен слой от крема, а отгоре тортата също се намазва обилно с него и се поръсва с филираните бадеми. Накрая оставяме да стегне в хладилника за няколко часа или за една нощ.

Тази бадемова торта става страшно вкусна и се харесва на всеки. А хубавото е и, че винаги се получава перфектно, без значение дали сте опитни или лаици в кухнята.

Пожелаваме ви да си я хапнете с удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft