8 Декември 2015
17058
Снимков материал: pixabay.com
Според нови проучвания сланината не е чак толкова вредна, колкото се смяташе доскоро, пише "Новинар". Специалистите обаче предупреждават - консумацията й да е в умерени дози.
И уточняват, че апетитният свински продукт се превръща в лек, ако се консумира правилно. За предпочитане е сланинката да е прясна, а не варена или препържена и задължително хубаво овкусена с подправки, които засилват метаболизма и правят усвояването й по-лесно. Най-подходящото време за консумация на мезето е сутрин, тъй като тогава то ни зарежда със сила, подпомага храносмилателния процес и прочиства тялото, смятат специалисти. Ocвeн тoвa тя нe мoжe да бъдe paдиoaктивнa или пък дa cъдъpжa кaнцepoгeни, което я прави изключително чист продукт. Според някои специалисти по хранене най-добре е продуктът да е домашен или, както е модерно да се казва напоследък - био. Това с една дума означава прасетата, от които се добива, да са хранени с чисти смески, а не с трупно брашно, антибиотици и хормони. Само тогава сланинката е наистина полезна за организма ни.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари