Толкова е хубаво, когато учените постоянно откриват нови полезни свойства на любимото ни изкушение – шоколада ! Отдавна си го знаем – по-здрави сме, когато си го похапваме, но не знаехме, че ароматът му също действа, според beu.bg!
Е, последните проучвания на американски изследователи, показаха, че уханието на шоколад стимулира производството на имуноглобулин в организма и така повишава способността му да се противопоставя на вирусите. А това ни помага и да подсилим своя имунитет.
Но това не е всичко! По-здрави сме и когато си го похапваме.
Така че време, е да спрем да се чувстваме виновни, когато си похапваме шоколад – още сега в обедната почивка. И ако колежката на съседното бюро ви изгледа укорително, просто й кажете „Най-здрави сме, когато се глезим с повечко какао!”.