Яйца и брашно- това всички знаят за панировката, но какво още трябва да сложим, за да стане перфектна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Яйца и брашно- това всички знаят за панировката, но какво още трябва да сложим, за да стане перфектна
Яйца и брашно- това всички знаят за панировката, но какво още трябва да сложим, за да стане...
79876
Яйца и брашно- това всички знаят за панировката, но какво още трябва да сложим, за да стане перфектна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много вкусни ястия включват пържене на храни в панировка -  смес от яйца и брашно с добавяне на всякакви други съставки. Така че, трудно е да си представим пържени кюфтета или рибно филе без хрупкава златиста коричка.

Тестото се смесва на течна основа, независимо дали е вода, мляко, вино, бира, сок или други неочаквани течности. Например, много готвачи препоръчват използването на газирана вода и дори водка. А при пържене на десерти, панировката да бъде плодов мус или със сладка алкохолна тинктура.

 

Каква е тайната на приготвянето на хрупкава панировка? Нека да разберем сега

Разбъркайте всички съставки до гладкост. Разбийте белтъка и жълтъка отделно, добавете белтъците непосредствено преди началото на пърженето.

При газирана вода панировката е по-въздушна.

 

Ако е възможно, пригответе тестото предварително, за предпочитане час преди пържене.

Съотношението на панировката към продуктите, които ще слагате в него е 1: 1.


 

Най-елементарната панировка, подходяща за всеки продукт, е брашно, смесено с яйце, но ние ще ви дадем няколко разновидностти, с които определено всяко ястие ще стане божествено.

 

Класическа панировка

0,5 л вода
125 г брашно
4 яйца
1 супена лъжица растително масло
сол на вкус

 

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци, изпратете ги в хладилника. Разбийте жълтъците, добавете вода и олио. Бавно добавете брашното, като разбърквате сместа с размах. Разбийте белтъците с щипка сол до пяна, въведете след това останалата част от сместа.

Панировка за сирене

4 супени лъжици брашно
3 супени лъжици майонеза
4 яйца
100 г кашкавал
сол на вкус

 

Смесете настърганият кашкавал с майонеза и добавете тази маса към сместа от други продукти, пригответе като класическия тип

Това са рецептите за панировка, в която винаги можете да добавите други компоненти по ваш вкус. Не забравяйте да запазите статията в отметки, така че в подходящия момент информацията да бъде пред вас!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft