Яйца на очи върху доматен сос
22 Декември 2011
52124
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Доматите се обелват, нарязват се на ситно или се настъргват и се задушават в тиган с малко олио или зехтин. По желание може да се добавят няколко лъжици лютеница. Вари се докато доматите се посгъстят. Добавя се натрошеното сирене и отгоре се чукват яйцата. Тигана се похлупва за около 2-3 минути и ястието е готово. При желание за по-твърдо сварени яйца варенето продължава 5-6 минути.
Яйцата се поднасят поръсени с магданоз, босилек, нарязани пера пресен лук или други зелени подправки на вкус.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари