Яйца по лионски

вход през zajenata.bg
Яйца по лионски
admin
Добавена от: admin
13770
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца
1 с.л. сметана
1 с.л. майонеза
1/2 ч.л. горчица
80 гр пушен свински врат (или бекон, шунка)
20 гр пармезан
30 гр масло
100 гр кашкавал
2 с.л. брашно

Яйцата се сваряват и се обелват. Разрязват се по дължина на половина и жълтъците се изваждат. Вратът се накълцва на ситно. Смесват се жълтъците, сметаната, майонезата, пармезанът, нарязаният врат и подправки на вкус. С приготвената смес се напълват белтъците и се слагат в хладилника.
В малка тенджерта се стопява маслото, добавя се брашното и се запържва леко. При постоянно бъркане се долива млякото и щом сместа се сгъсти и стане гладка, се добавя настърганият кашкавал. Овкусява се с подправки по желание и се разбърква добре.
Яйцата се изваждат от хладилника, щом плънката се повтвърди, и се поднасят залети с бешамеловия сос. Поръсват се с малко червен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft