8 яйца
800 г домати
200 г царевица
200 г боб
1 зелена чушка
6 стръка магданоз
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. риган
сол
1 л. вода
Време: 30 минути
Белените домати на кубчета от консерва (800 г) се изсипват в тенджера заедно със сока (ако се използват пресни домати е необходимо да се рендосат). Зелената чушка (1 бр) и магданозът (6 стръка) се нарязват наситно и заедно с подправките се добавят към доматите. Сместа се кипва и се оставя да ври около десетина минути. След това се прибавят сладката царевица от консерва (200 г) и свареният боб (200 г) и ястието къкри още десетина минути. Във врящата и подсолена вода (1 л.) внимателно се пускат яйцата (8 бр) и се оставят да се забулят (около 6-7 минути). Внимателно се изваждат с решетъчна лъжица. Доматеният сос с боб и царевица се разпределя в порционни чинии и във всяка се поставят по две яйца. Ястието се сервира горещо.