Яйца по панагюрски
22 Декември 2011
80434
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
10 яйца
100 г. краве масло
500 г. кисело мляко
150 г. сирене
1 с.л. оцет
чесън
червен пипер
сол
Време: 30 минути
Във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода се пускат яйцата едно по едно (от ниско много внимателно) и се варят, докато белтъкът побелее.
Към киселото мляко се прибавя счуканият чесън, сол и настърганото сирене, разбъркват се и се разпределят в чиниите. Отгоре се поставят забулените яйца.
Посоляват се с червен пипер и се поливат със запърженото масло.
Ястието се сервира веднага след приготвянето му.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари