Яйца по панагюрски на фурна
13 Юли 2012
68545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Дъното на подходяща тавичка се намазва с 1/3 от разтопеното масло и се поръсва с натрошеното или настъргано сирене. Яйцата се варят до забулване във врящата, подкиселена с оцет и посолена вода, изваждат се с решетеста лъжица и се поставят върху сиренето. Ястието се полива отгоре с останалото разтопено масло и се пече 10 мин. при умерена температура, поръсва се с червения пипер и накълцания магданоз, и веднага се поднася с подходяща салата.
Вместо в тавичка може да приготвите яйцата и в по-малки съдове, например малки формички за суфле или гювечета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари