150 г. шунка
1 глава лук
2 лъжици мас
½ лъжичка червен пипер
3 домата
1 щипка захар
1 чаша бульон
½ чаша грах
1 чаша зелен фасул
2 големи картофа
3 лютиви пиперки
сол
черен пипер
5 яйца
150 г.
Нарежете на дребно 150 г. шунка и я запържете заедно с 1 ситно нарязана глава лук в 2 лъжици мас.
Поръсете я с ½ лъжичка червен пипер и прибавете 3 домата, разрязани на четири и 1 щипка захар.
След около 15 минути налейте 1 чаша бульон (от концентрат) и пуснете в получения сос да се варят ½ чаша грах, 1 чаша нарязан на равни парчета зелен фасул, 2 големи картофа, обелени и нарязани не кубчета, и 3 лютиви пиперки, нарязани на дребно.
Като поврят зеленчуците ½ час, посолете ястието, поръсете го с черен пипер и го изсипете в тавичка.
Счупете отгоре 5 яйца на разстояние едно от друго, а между тях наредете парчета от 150 г. пушен или шпеков салам.
Сложете след това ястието да се пече във фурната 10 минути.