Яйчена фритата с месо и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Яйчена фритата с месо и сирене
Яйчена фритата с месо и сирене
admin
Добавена от: admin
21835
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 с.л. доматен сос (може и лютеница, или пресни домати, ако разполагате с такива)
150 г колбас по избор (или кренвирш, наденица, филе...)
150 г твърдо сирене
20 г масло
2 бр. яйца
щипка ронена чубрица
2 с.л. царевично брашно
150 г настърган кашкавал
2 с.л. кисело мляко
щипка сода

Във форма за печене се излива доматеният сос (лютеницата). Върху него се разпределя равномерно колбасът, нарязан на кубчета. Поставя се сиренето, което предварително се отрязва на плочки до 1 см дебелина като капак върху колбаса. Хубаво се разбъркват яйцата, маслото, царевичното брашно, кашкавала, чубрицата и киселото мляко, в което е разтворена содата. С тази смес се заливат добре подредените и поставени продукти преди това във формата. Пече се в умерена фурна, до зачервяване на заливката. След като се извади от фурната се изчакват няколко минути леко да стегне и се реже на филии.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft