3-4 с.л. доматен сос (може и лютеница, или пресни домати, ако разполагате с такива)
150 г колбас по избор (или кренвирш, наденица, филе...)
150 г твърдо сирене
20 г масло
2 бр. яйца
щипка ронена чубрица
2 с.л. царевично брашно
150 г настърган кашкавал
2 с.л. кисело мляко
щипка сода
Във форма за печене се излива доматеният сос (лютеницата). Върху него се разпределя равномерно колбасът, нарязан на кубчета. Поставя се сиренето, което предварително се отрязва на плочки до 1 см дебелина като капак върху колбаса. Хубаво се разбъркват яйцата, маслото, царевичното брашно, кашкавала, чубрицата и киселото мляко, в което е разтворена содата. С тази смес се заливат добре подредените и поставени продукти преди това във формата. Пече се в умерена фурна, до зачервяване на заливката. След като се извади от фурната се изчакват няколко минути леко да стегне и се реже на филии.