За соса Бешамел:
2 с.л. масло
4 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер
кимион
1 с.л. лимонов сок
За крокетите:
6 яйца
3 настъргано сирене
6 с.л. хлебни трохи
6 с.л. олио
50 г галета
Време: 30 минути
Маслото (2 с.л.) се загрява в тиган и в него се пасира брашното (4 с.л.), докато стане златисто. Налива се прясното мляко (1 ч.ч.) и се бърка, докато сосът стане гладък. Подправя се с посочените подправки.
Яйцата (6 бр) се сваряват до твърдо, след което се обелват и намачкват с вилица. Смесват се с настърганото сирене (3 настъргано), хлебните трохи (6 с.л.), лимоновия сок (1 с.л.) и приготвения сос бешамел. От получената смес се оформят крокети. (За да станат гладки, ръцете трябва да се мокрят в студена вода.) Крокетите се овалват в галета (50 г) и се пържат в горещото олио (6 с.л.) от всички страни.