Ям го ден и нощ и пак съм слаба! Хляб БЕЗ БРАШНО топи килограмите като масло! Засищаш се с едно парче:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ям го ден и нощ и пак съм слаба! Хляб БЕЗ БРАШНО топи килограмите като масло! Засищаш се с едно парче:
Ям го ден и нощ и пак съм слаба! Хляб БЕЗ БРАШНО топи килограмите като масло! Засищаш се с едно...
21823
Ям го ден и нощ и пак съм слаба! Хляб БЕЗ БРАШНО топи килограмите като масло! Засищаш се с едно парче:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свикнали сме да мислим, че за да отслабнем, трябва да спрем да се храним нормално и да преминем в "икономичен" режим, в който са ни забранени всички любими гозби. Това за щастие не е вярно - с малко повече усърдие, комбинативност и фантазия, може хем да си похапвате вкусно, хем да смъквате килограми.

Предлагаме ви една от любимите рецепти на нашата читателка Валентина, която споделя, че благодарение на този Диетичен протеинов хляб и още няколко рецепти, е успяла за 2 месеца да отслабне с цели 17 килограма!

„Вече съм на тази диета от 2 месеца.

Отслабнах с повече от 17 кг. Не смятам, че спазвам строга диета, просто сменям менюто си“, споделя Валентина, която получи много комплименти за видимо отслабналата си фигура.

Тя посочва, че има няколко рецепти, които често приготвя за тази диета и този диетичен протеинов хляб е една от тях. Страхотен за тези, които са алергични към глутен или са на кето диета. Ето какво ви трябва:

кето хляб

Диетичен протеинов хляб

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 2 супени лъжици семена от чиа
  • 4 супени лъжици овесени ядки
  • 100 мл вряла вода
  • 250 г белтък (1 белтък тежи средно 25-30 г)
  • 1 равна чаена лъжичка сол
  • 100 г смляно ленено семе
  • За поръсване отгоре: сусам, ленено семе, овесени ядки..

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Лененото семе и овесените ядки се изсипват в дълбока купа, разбъркват се, след което се заливат с половин чаша вряла вода. Така разбъркани се оставят да престоят половин час, докато набъбнат и омекнат. През това време премерете белтъците.

чиа и овесени ядки

При едно средно голямо яйце белтъкът тежи приблизително 25 g, а при по-големите яйца - 30 g. В зависимост от големината им ще ви трябват приблизително 7-10 яйца, но е най-добре да ги претеглите, тъй като за тази рецепта ви трябват 250 г белтък.

белтъци със сол

Изсипете ги в по-дълбока купа, добавете една равна малка лъжичка сол, след което ги разбийте на пяна за 6-8 минути или колкото е необходимо да стане твърд сняг (в зависимост от капацитета на миксера).

белтъчен сняг

След това добавете 100 г смляно ленено семе, както и набъбналите семена чиа, смесени с овесени ядки (трябва да са поели напълно течността). Разбъркайте бавно с лъжица или кухненска шпатула, докато съставките станат гладки.

белтъци със семена

белтъци с ленено семе

Сместа все още трябва да остане пенлива и въздушна, за да омекне хлябът. Подгответе си малка тавичка или формичка (моята е 15х20 см), намаслете малко дъното и стените и я постелете с хартия за печене. Можете да използвате и по-тясна, за да получите по-висок хляб.

смес за хляб в тава

тесто протеинов хляб

Изсипете цялата смес в тавата, разстелете я равномерно, за да няма луфтове и заравнете. Включете фурната да се загрее на 180 градуса. Отгоре се поръсват овесени ядки, сусам и ленени семена. Преминете отгоре с шпатула, за да залепите семките.

Сложете хляба да се пече в силно загрята фурна, около 30-35 минути в зависимост от съда, който сте избрали (дебелината на хляба). След това изключете фурната и оставете хляба да престои вътре още 15-20 минути.

готов протеинов хляб

Извадете върху решетка да се охлади, след което сервирайте.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft