Мойте Рецепти
1. В дълбока купа се поставя пресятото брашно, прави се кладенче в средата му и там се натрошава маята и се добавят останалите съставки по реда на изброяването, като се завърши с олиото.
2. Всичко се замесва хубаво и при необходимост се добавя още малко брашно, така че тестото да е меко, но да не лепне. Оставя се да втасва 20 минути.
3. След това тестото се премесва малко и се разделя на 4 части. Всяка част с точилка се оформя на правоъгълник, маже се с маргарин / масло, отгоре се настъргва сирене или кашкавал, навива се на руло и се нарязва на парчета с ширина 5-6 см.
4. Парчетата се нареждат в голямата тава от печката, покрита с намазнена хартия за печене. Щом се обработят всички 4 части тесто, фурната се пуска на 200 градуса, а през това време погачиците втасват.
5. Намазват се с жълтък и се поръсват със сусам, мак и лен. Щом се загрее фурната, се пекат 25-30 минути.
Погачиците могат да се направят и с плънка по желание - сирене и яйце, кашкавал и салам или пък на вкус - със сигурност ще бъдат меки, вкусни и неустоими!