Японски чийзкейк

вход през zajenata.bg
Японски чийзкейк
admin
Добавена от: admin
10679
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

сирене - 125 г Крема
прясно мляко - 90 мл
масло - 15 г
брашно - 30 г
нишесте - 24 г царевично
яйца - 3 жълтъка + 3 белтъка
сол - 1 щипка
бакпулвер - 1/8 ч.л.
захар - 75 г 

Пригответе си форма за печене с отлепящо се дъно. Трябва да обвиете много добре вътрешността й с алуминиево фолио, както и цялата тава отвън (около 2-3 пласта фолио).

Разбийте маслото със сиренето Крема (и двете на стайна температура) и постепенно добавете лимоновия сок, един по един жълтъците, млякото и смесените и пресяти заедно брашно и нишесте. Разбъркайте сместа с предварителното разбити на сняг белтъци със солта и захарта.

Изсипете сместа в подготвената тавичка и сложете да се пече на водна баня с предварително кипната вода. Водата трябва да стига до половината на кексовата форма. Пече се в предварително загряна на 160 градуса фурна около 1 час, като не се отваря.

Готовият чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft