Японски чийзкейк

вход през zajenata.bg
Японски чийзкейк
admin
Добавена от: admin
14279
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


250 гр. крема сирене
50 гр. масло
100 мл прясно мляко
60 гр. брашно
20 гр. фино царевично брашно
2 с.л. лимонов сок
2 супени лъжици екстракт от ванилия
6 яйца
1/4 ч.л. кремотартар/винена киселина (или лимонов сок)
140 гр. захар

За заливката:
400 гр. ягоди
100 гр пудра захар (количество на захарта зависи от сладостта на ягодите)
 


Загрейте фурната на 160 градуса, решетката трябва да бъде поставена в долната третина на фурната. Покрийте с хартия за печене кръгла форма (с пръстен) с диаметър 22 см. Отвън увийте формата с два пласта алуминиево фолио, за да не влиза вода при печенето. 
Разтопете крема сиренето, маслото и млякото на слаб огън и оставете да се охлади. В охладената смес добавете брашното, царевичното брашно, жълтъците от яйцата, лимоновия сок и ванилията.
Разбийте белтъците на пяна, добавете киселината и продължете да биете, докато белтъците станат на твърд сняг. След това превключете на най-ниската скорост на миксера и добавете постепенно захарта. Продължете да биете, докато белтъците достигнат плътността на бита сметана. 
Към белтъчния крем добавете една трета от сместа с крема сирене и внимателно разбъркайте с дървена лъжица. Добавете останалата част от крема със сирене и продължете да бъркате всичко добре (така че да достигате и дъното на съда). Трябва да работите внимателно, за да не спаднат белтъците. Изсипете сместа в подготвената форма.

Сложете формата в голяма, дълбока тава. Внимателно налейте в тавата около формата 2 л. вряла вода и след това сложете тавата във фурната, предварително загрята. Намалете фурната на 140 градуса и оставете тортата да се пече на водна баня 55 минути. След това намалете фурната на 130 градуса и продължете да печете още 15 минути. Ако повърхността на чийзкейка потъмнее бързо, покрийте с алуминиево фолио.
След изпичане на сладкиша, изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 30 минути при затворена вратичка. След това извадете от фурната, внимателно отстранете фолиото, отстранете пръстена на формата, хартията за печене и прехвърлете сладкиша върху тортена чиния. Оставете да се охлади напълно и след това го поставете в хладилник до сервирането.
За соса: сложете ягодите в блендер и ги смелете на ситно, след което залейте с пудра захар и отново смелете. Сервирайте с охладения чийзкейк. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft