Японски чийзкейк с къпини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Японски чийзкейк с къпини
Японски чийзкейк с къпини
admin
Добавена от: admin
24979
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. крема сирене (тип Филаделфия)
25 гр. масло
50 гр. гъста сметана
1/2 ч.л. лимонова кора
1/2 ч.л. лимонов сок
40 гр. брашно
50 гр. жълтък
100 гр. белтък
1/8 ч.л. сол
1/4 ч.л. кремотартар (или друг втвърдител за белтъците)
50 гр. захар
сладко
от къпини - за намазване

Разтопете крема сиренето на водна баня, докато омекне и стане гладко, без бучки. Прибавете маслото и сметаната и разбъркайте добре. Добавете лимоновата кора и сок. Пресейте брашното в сместа с крема сиренето и бъркайте, докато се усвои брашното. Прибавете постепенно жълтъците. Оставете настрана. С миксер разбийте белтъците със солта и кремотартара. Добавяйте постепенно захарта и разбивайте, докато се оформят твърди връхчета. Прибавете белтъчния сняг към сместа с крема сиренето. Прехвърлете в тавичка за печене (с диаметър около 18 см.). Сложете тавичката в по-голяма тава и налейте около 2 с.л. вода в голямата тава - за водна баня. Изпечете на загрята фурна на 175 градуса за около 50 минути. Охладения чийзкейк намажете с леко загрятото (за да се втечни) къпиново сладко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft