Японските суфле-палачинки станаха тотален хит сред кулинарките - пухкави, мекички и изчезват на една хапка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Японските суфле-палачинки станаха тотален хит сред кулинарките - пухкави, мекички и изчезват на една хапка:
Японските суфле-палачинки станаха тотален хит сред кулинарките - пухкави, мекички и изчезват на...
21745
Японските суфле-палачинки станаха тотален хит сред кулинарките - пухкави, мекички и изчезват на една хапка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези японски палачинки са толкова вкусни и необичайни, че ще ви накарат съвсем да забравите обикновените. Пищни, пухкави и същевременно ефирни, на вкус наподобяват нежно суфле. За да ги приготвите обаче, ви е необходим обикновен тиган. Идеални са за семейна закуска - изчезват на една хапка! Усилията по приготвянето им си заслужават всяка минута - ще се уверите сами! Ето и рецептата за нежните японски суфле-палачинки :

Японски суфле-палачинки

Продукти:

3 белтъка

1 жълтък

150 мл кисело мляко (в оригиналната рецепта се използва айран)

1/2 ч.л. лимонов сок

125 г брашно

1/2 ч.л. захар

1/4 ч.л. сода

кората на четвърт лимон

1/2 ч.л. бакпулвер

Една щипка сол

2 супени лъжици разтопено масло

суфле палачинки

Приготвяне стъпка по стъпка:

В дълбок съд налейте млякото. Прибавете жълтъка, настърганата кора на четвърт лимон и налейте предварително разтопеното масло.

Разбъркайте старателно.

Разбъркайте брашното отделно със содата за хляб, бакпулвера и след това започнете да го добавяте на малки порции в течната смес.

тесто палачинки

Започнете да бъркате тестото.

В друга купа сложете белтъците и изсипете лимоновия сок в тях.

Започнете да разбивате леко, добавяйки захарта. Разбийте, докато се получат твърди връхчета.

палачинки с белтъци

Прибавете разбитите белтъци внимателно към тестото на няколко стъпки.

Тестото трябва да има пухкава, въздушна консистенция.

Загрейте тигана и с лъжица оформете от тестото кръгчета в него. Ако искате палачинки с перфектна кръгла форма, тогава използвайте сладкарски пръстени за целта.

японски палачинки

Палачинките се пекат на слаб огън. Когато долната страна стане розова, обърнете от другата, затворете тигана с капак и печете още няколко минути.

японски суфле палачинки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft