Няма по-вкусно и пухкаво от Японско руло с ягоди! Яйцата се разбиват по специален начин и става нежно и крехко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма по-вкусно и пухкаво от Японско руло с ягоди! Яйцата се разбиват по специален начин и става нежно и крехко:
Няма по-вкусно и пухкаво от Японско руло с ягоди! Яйцата се разбиват по специален начин и става...
4733
Няма по-вкусно и пухкаво от Японско руло с ягоди! Яйцата се разбиват по специален начин и става нежно и крехко:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Японците са много по-напреднали от останалия свят в почти всички области, дори в готвенето. Така например те знаят как да превърнат едно обикновено "швейцарско" руло с ягоди в перфектен десерт, от който всеки ще поиска още едно парче.

Всъщност рецептата е много проста, но съдържа няколко трика, с които се постига топ резултат. Например не разбиват яйцата наведнъж заедно със захарта, а отделно белтъците и жълтъците, като при комбинирането използват много интересна техника. Ако се интересувате, следвайте рецептата. Ето какво ви трябва за това Японско руло с ягоди :

японско ягодово руло

Японско руло с ягоди

Продукти (за средно голяма тава):

40 мл сладкарска сметана

40 мл растително масло

40 г универсално брашно

4 жълтъка

4 белтъка + 40 г захар

150 мл сладкарска сметана или сметана по ваш избор

10 ягоди (колкото се побират на един ред)

Приготвяне: 

В по-дълбок съд сложете 40 мл сладкарска сметана и 40 мл обикновено олио, след което разбийте с бъркалка, докато съставките се комбинират. След това добавете 40 г пресято брашно и разбъркайте отново, за да получите гладка, хомогенна смес без бучки.

Отделете белтъците от четирите яйца и добавете жълтъците към сместа. Бъркайте, докато се вградят напълно и получите хубава гладка смес.

жълтъчен крем

Разбийте белтъците на пяна, след което постепенно добавете 40 г захар, а преди края добавете малка чаена лъжичка лимонов сок. Разбийте, докато получите хубав кремообразен сняг. Добавете половината от белтъците към сместа с жълтъци и разбъркайте енергично с бъркалка, за да се комбинират.

смес жълтъци и белтъци

Добавете тази смес към останалата част от белтъците, но този път разбъркайте внимателно, отдолу-нагоре, с лъжица или шпатула, за да остане сместа ефирна и пенлива. Изсипете тестото в тава, предварително застлана с хартия за печене. Използвайте правоъгълна тава със среден размер.

японско руло тесто

Изравнете сместа и я разпределете равномерно и почукайте няколко пъти тавата по масата, за да премахнете всички въздушни мехурчета и да запълните празнините. Печете в предварително загрята фурна на 160-170 градуса за около 25 минути или в зависимост от фурната.

руло в тава

Изпечената кора се получава много мека и ефирна, въпреки че не съдържа бакпулвер, именно заради начина на разбиване на яйцата. Когато се изпече, извадете я от фурната, оставете да изстине за няколко минути, след което я обърнете върху друг лист хартия за печене, притиснете отгоре с тавата за печене и я оставете да изстине.

кора за руло

Когато кората изстине, я намажете по цялата повърхност с бита сметана, сладка сметана или крем по избор, подредете отгоре цели ягоди, след което внимателно навийте рулото с помощта на долната хартия. 

навиване руло

Оставете така увито руло в хладилника за един час, след което можете да го нарежете и да сервирате.

японско руло с ягоди

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft