Ярешко със зеленчуци в гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ярешко със зеленчуци в гювеч
Ярешко със зеленчуци в гювеч
admin
Добавена от: admin
14318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ярешко месо - 1 кг, без кост
лук - 2 - 3 глави кромид
гъби - 400 - 500 г
домати - 2 - 3 броя зрели
чушки - 3 - 4 броя, по - малки
мазнина - 3/4 ч.ч.
ориз - 1/2 ч.ч. (100 г)
червен пипер - 1 ч.л.
вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
сол
черен пипер
магданоз - 1 връзка

Нарежете месото на парчета и го запържете леко в 2-3 с.л. от мазнината. Извадете го и в същата мазнина запържете леко ситно нарязания лук. Прибавете част от ситно нарязаните червени домати и червения пипер. Върнете месото, посолете и долейте гореща вода и виното. Оставя се да заври и се прибавят гъбите, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички или цели.
Щом месото и гъбите омекнат, прибавете останалата мазнина и изчистения и измит ориз. Прехвърлете всичко в гювеч, покрийте го и сложете да се пече.
Малко преди да го извадите от фурната, добавете останалите нарязани домати, разбъркайте с голяма лъжица и доопечете за още 10-15 минути. Готовият гювеч поръсете със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft