Ястие от тофу с гъби

вход през zajenata.bg
Ястие от тофу с гъби
admin
Добавена от: admin
11731
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 с.л. зехтин
200 г тофу
1/4 ч.л. сол
1 скилидка чесън
1 ч.л. джинджифил
250 г гъби
1 морков
1 к.ч. бяло вино
60 мл. зеленчуков бульон
1 ч.л. соев сос
1 с.л. рибен сос
1/2 ч.л. захар
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. царевично брашно
1 ч.л. сусамово масло

Загрява се зехтина в дълбок тиган (уок). В него се пържи тофуто (200 г) по 2-3 минути от всяка страна. Трябва да добие златист цвят. Изважда се от тигана и се отцежда върху сито.
В същия тиган се загрява останалият зехтин. Посоленият чесън (1 скилидка) се изпържва в него за 1 минута, докато си пусне аромата. Прибавят се джинджифилът (1 ч.л.), гъбите (250 г) и морковът и се пържат 30 секунди. Внимателно се добавя тофуто. Всичко се залива с виното (1 к.ч.) и се оставя да поври малко. Налива се бульонът (60 мл.), прибавят се соевият сос (1 ч.л.), сосът от риба (1 с.л.), захарта (1/2 ч.л.), черният пипер (1/4 ч.л.) и царевичното брашно (1 ч.л.). Разбърква се много внимателно, тиганът се захлупва и огънят се намалява. Ястието ври 15 минути. Накрая се добавя и сусамовото масло (1 ч.л.), разбърква се и се поднася горещо, гарнирано със зелени подправки на вкус.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft