4 с.л. зехтин
200 г тофу
1/4 ч.л. сол
1 скилидка чесън
1 ч.л. джинджифил
250 г гъби
1 морков
1 к.ч. бяло вино
60 мл. зеленчуков бульон
1 ч.л. соев сос
1 с.л. рибен сос
1/2 ч.л. захар
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. царевично брашно
1 ч.л. сусамово масло
Загрява се зехтина в дълбок тиган (уок). В него се пържи тофуто (200 г) по 2-3 минути от всяка страна. Трябва да добие златист цвят. Изважда се от тигана и се отцежда върху сито.
В същия тиган се загрява останалият зехтин. Посоленият чесън (1 скилидка) се изпържва в него за 1 минута, докато си пусне аромата. Прибавят се джинджифилът (1 ч.л.), гъбите (250 г) и морковът и се пържат 30 секунди. Внимателно се добавя тофуто. Всичко се залива с виното (1 к.ч.) и се оставя да поври малко. Налива се бульонът (60 мл.), прибавят се соевият сос (1 ч.л.), сосът от риба (1 с.л.), захарта (1/2 ч.л.), черният пипер (1/4 ч.л.) и царевичното брашно (1 ч.л.). Разбърква се много внимателно, тиганът се захлупва и огънят се намалява. Ястието ври 15 минути. Накрая се добавя и сусамовото масло (1 ч.л.), разбърква се и се поднася горещо, гарнирано със зелени подправки на вкус.