600 г пилешки дробчета
250 г мариновани гъби печурки от консерва
1 ч. ч. бяло вино
30 г краве масло
5 суп. лъж. олио
1 суп. лъж. галета
3-4 резенчета лимон
черен пипер
сол
магданоз
1/2 ч. ч. прясно мляко
120 г изцедено кисело мляко или една каф. чаша сметана
Дробчетата се почистват от ципите и се накисват за половин час в смес от 1/2 ч. ч студена вода и 1/2 ч. ч. прясно мляко. След това се измиват със студена вода и се подсушават.
В дълбок тиган се сгорещява олиото и се изсипват дробчетата, за да се запържат леко, като се разбъркват постоянно. Прибавя се половината вино и дробчетата се задушават за около 10 минути. Прибавят се гъбите и се задушава за още около 5-6 минути. Към задушеното ястие се добавят кравето масло, киселото мляко (сметаната), разбъркано с 1 с.л. галета и останалото вино.
Яхнията се разбърква добре, овкусява се с черния пипер и сол на вкус.
Поднася се гарнирана с резенчетата лимон и поръсена със ситно нарязания магданоз.