Яхния от зелен фасул със сметана
22 Октомври 2012
33479
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг зелен фасул
1 глава лук или 2 стръка пресен лук
50 мл олио
1 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
магданоз
1 глава чесън
сметана
Фасулът се почиства, нарязва се на парчета, залива се с вода, колкото да го покрие и се слага да ври. След 10 минути се добавя нарязаният лук, олиото и солта. Вари се още 20 минути. Добавя се почистения и ситно нарязан чесън. Брашното и червеният пипер се разтварят в малко вода и внимателно се прибавят, като се бърка непрекъснато. На края се добавя нарязаният магданоз и се държи на котлона още 2 минути. При поднасяне се добавя сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари