Яхния от патладжан и доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Яхния от патладжан и доматен сос
Яхния от патладжан и доматен сос
admin
Добавена от: admin
21903
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патладжана, обелени и нарязани на кубчета
6 супени лъжици зехтин
2 чушки, нарязани на кубчета
6 скилидки чесън, счукани
400 мл доматен сос или нарязани домати
120 мл вода
1 супена лъжица кимион
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. шарена сол
щипка черен пипер

Обелете патладжаните изцяло или на ленти, извадете семената и нарежете на кубчета. Загрейте малко олио в тиган за пържене. В олиото пуснете кубчетата патладжан и ги запържете, докато омекнат и да получат приятен цвят - около 10 минути.
Извадете от тигана и ги прехвърлете в тенджера. В същия тиган сложете чушките и чесъна и оставете да се запържат и хванат цвят. И тях поставете в тенджерата с патладжаните.
В доматения сос сложете подправките и прибавете зеленчуците.
Сложете водата, покрийте с капак и оставете да се вари около един час. След един час ястието трябва да се е сгъстило. Ако искате да е още по-гъсто, добавете една супена лъжица брашно и разбъркайте, докато се сгъсти по ваш вкус. Сервирайте топло. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft