2 патладжана, обелени и нарязани на кубчета
6 супени лъжици зехтин
2 чушки, нарязани на кубчета
6 скилидки чесън, счукани
400 мл доматен сос или нарязани домати
120 мл вода
1 супена лъжица кимион
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. шарена сол
щипка черен пипер
Обелете патладжаните изцяло или на ленти, извадете семената и нарежете на кубчета. Загрейте малко олио в тиган за пържене. В олиото пуснете кубчетата патладжан и ги запържете, докато омекнат и да получат приятен цвят - около 10 минути.
Извадете от тигана и ги прехвърлете в тенджера. В същия тиган сложете чушките и чесъна и оставете да се запържат и хванат цвят. И тях поставете в тенджерата с патладжаните.
В доматения сос сложете подправките и прибавете зеленчуците.
Сложете водата, покрийте с капак и оставете да се вари около един час. След един час ястието трябва да се е сгъстило. Ако искате да е още по-гъсто, добавете една супена лъжица брашно и разбъркайте, докато се сгъсти по ваш вкус. Сервирайте топло.