2 водни чаши фасул (или нахут)
400 гр. телешко месо (без кости)
1 морков
1 супена лъжица доматена салца или 2-3 домата
2 глави лук
3 супени лъжици олио
1 телешки бульон
1 чаена лъжица червен пипер
сол, джоджен, черен пипер - на вкус
Фасулът /нахутът/ се поставят във вода от вечерта. На другия ден водата се сменя и бобът се сварява /може и в тенджера под налягане, става по-бързо/. В отделен съд се слага мазнината и за около 10 минути се запържва месото, което предварително сме нарязали на малки парчета. Месото се изважда и в същата мазнина се задушават лукът и нарязаният на дребни кубчета морков. След това се прибавят доматите, червеният и черният пипер, солта, половин чаша вода. След като сместа заври, се прибавя месото и вече свареният фасул /нахут/, ако е необходимо се долива вода, колкото да покрие сместа. Вари се на слаб огън около 20 мин., след което се прибавя джодженът.