800 гр. тиква
2 глави лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 супена лъжица доматено пюре
2 супени лъжици червен пипер
2 дафинови листа
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица мащерка
50 мл червено вино
малко кимион, сол и черен пипер
Нарежете тиквата на кубчета. Нарежете ситно лука, а чесъна намачкайте. Пиперката също нарежете на ситно.
В загрято олио запържете лука, добавете пюрето от домати, а след това и ситно нарязаната чушка. Поръсете със сол и черен пипер, а накрая добавете виното.
След това прибавете всички останали съставки, освен тиквата, нарязани на кубчета. Оставете да се готви до омекване, докато сместа стане гъста като яхния, а след това добавете и нарязаната тиква. Продължете да готвите до омекване на тиквата.
Поднесете яхнията с препечен пълнозърнест хляб