600 г агнешко месо
1 к.ч. олио
1 връзка пресен лук
2 моркова
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
300 г тиквички
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
сол
Обезкостяваме месото, измиваме го, нарязваме го на хапки и го слагаме в предварително загрята суха тенджера. Държим на огъня, без да захлупваме, докато водата от месото се изпари. Тогава наливаме половината от олиото и като разбъркваме месото с дървена лъжица, го изпържваме. Отделно запържваме в останалата мазнина ситно нарязания лук и нарязаните на шайби моркови. Прибавяме предварително препеченото брашно и също го позапържваме. Накрая поръсваме с червения пипер, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме сместа при месото. Прибавяме обелените и нарязани на малки кубчета тиквички. Наливаме малко топла вода, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото и тиквичките омекнат, поръсваме със ситно нарязани магданоз и пресен джоджен и отстраняваме от огъня.