Яхния с агнешко и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Яхния с агнешко и тиквички
Яхния с агнешко и тиквички
admin
Добавена от: admin
7418
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г агнешко месо
1 к.ч. олио
1 връзка пресен лук
2 моркова
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
300 г тиквички
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
сол

Обезкостяваме месото, измиваме го, нарязваме го на хапки и го слагаме в предварително загрята суха тенджера. Държим на огъня, без да захлупваме, докато водата от месото се изпари. Тогава наливаме половината от олиото и като разбъркваме месото с дървена лъжица, го изпържваме. Отделно запържваме в останалата мазнина ситно нарязания лук и нарязаните на шайби моркови. Прибавяме предварително препеченото брашно и също го позапържваме. Накрая поръсваме с червения пипер, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме сместа при месото. Прибавяме обелените и нарязани на малки кубчета тиквички. Наливаме малко топла вода, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото и тиквичките омекнат, поръсваме със ситно нарязани магданоз и пресен джоджен и отстраняваме от огъня.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft