Яхния с булгур и домати
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
4 Май 2012
59985
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът и чушката се нарязват на дребно, а морковът се настъргва. Зеленчуците се задушават в мазнината с мъничко вода. Добавят се червеният пипер и булгурът и се бърка 1-2 минути, за да не загори. Прибавят се доматите, водата и солта. Ястието се похлупва с капак и се оставя да къкри на тих огън. Вари се около половин час, като през това време не се разбърква. Ако е необходимо, се добавя още вода (не трябва да остане сухо). Поднасяме в дълбоки чинии, поръсено с магданоз и натрошено сирене.
Забележка: ако нямате смлени домати, може да замените със същото количество пресни, нарязани на дребно, или настъргани на ренде.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари