Яхния с карфиол и чесън
12 Декември 2012
16757
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Карфиолът се накъсва на розички, а останалите зеленчуци се нарязват на ситно. Карфиолът се сварява в подсолена вода и когато е готов, се изважда от бульона. Лукът се запържва в маслото. Прибавя се брашното и се бърка, докато стане златисто. Прибавят се пиперът и доматите. Вари се, докато доматите се сгъстят. Към доматения сос се прибавя карфиолът и се посолява на вкус. Добавя се 1 ч.ч. от бульона и ястието се доварява до готовност. Преди да се свали от огъня, се прибавя чесънът. Поднася се поръсено с магданоза.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари