Яхния с карфиол и чесън

вход през zajenata.bg
Яхния с карфиол и чесън
admin
Добавена от: admin
16757
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг карфиол
50 г масло
2 глави лук
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер, сол
3 бр. домати
3-4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз

Карфиолът се накъсва на розички, а останалите зеленчуци се нарязват на ситно. Карфиолът се сварява в подсолена вода и когато е готов, се изважда от бульона. Лукът се запържва в маслото. Прибавя се брашното и се бърка, докато стане златисто. Прибавят се пиперът и доматите. Вари се, докато доматите се сгъстят. Към доматения сос се прибавя карфиолът и се посолява на вкус. Добавя се 1 ч.ч. от бульона и ястието се доварява до готовност. Преди да се свали от огъня, се прибавя чесънът. Поднася се поръсено с магданоза.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft