250 г смляно месо (кайма)
1/2 връзка магданоз
3-4 л. олио
1 ч.ч. бяло вино
25-30 кестена
1 морков
20 малки лукчета
1 с.л. доматено пюре
1 дафинов лист
2-3 карамфилчета
Месото се посолява, поръсва се с черен пипер и 1/2 връзка магданоз омесва се. От сместа се правят малки кюфтенца които се овалват в брашно. Запържват се в олиото. Налива се гореща вода (или бульон) при кюфтенцата, колкото да ги покрие. Когато сосът заври, се добавя бялото вино и нарязаният морков.
Отделно се сваряват кестените, обелват се и се прибавят в соса. Обелват се лукчетата и се варят в подсолена вода, докато поомекнат, след което се слагат при кюфтенцата и кестените. Прибавя се доматеното пюре, дафиновият лист, карамфилчетата и нарязан на ситно магданоз.
Ястието се оставя да ври още 1 час на тих огън.