кайма - около 700 г
лук - 1 глава кромид
магданоз - 6 стръка
кимион - 2 ч.л. смлян
яйца - 1 брой
сол - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
лук - 1, 2 кг. за соса
домати - 1 кг или 1 буркан консервирани
олио - 5 с.л.
брашно - 2 с.л.
червен пипер - 3 ч.л.
сол - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
дафинов лист - 2 броя
кимион - 1 ч.л. смлян
Смесете заедно каймата с накълцаната глава лук, 6 стръка магданоз, 2 ч.л. смлян кимион, черен пипер и сол на вкус и 1 яйце. Размесете добре и оформете средни до малки кюфтенца с навлажнени ръце.
Накълцайте 1, 2 кг лук и сложете да се задушава с достатъчно мазнина. Прибавете смлените домати и щом заври, напускайте кюфтенцата в тенджерата с доматен сос. Добавете 5 с.л. олио и всички останали подправки.
Щом кюфтенцата са уврели, сгъстете ястието с леко размитото брашно. Поднесете топло.