около 700 гр. свинско месо, може и ребра около 1 кг.
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
1 чушка
1 ч.ч. настъргани домати (или от консерва)
1 ч.ч. червено вино
4 с.л. брашно
4-5 листа дафинов лист
1 с.л. червен пипер
сол, чубрица, черен пипер, бахар на вкус
магданоз
Месото се изпържва в предварително загрята мазнина. Прибавят се нарязаните лук, морков и чушка и всичко се задушава. Слага се червеният пипер и дафиновият лист и се залива с виното. Когато виното се поизпари, се долива вода. Месото се сварява почти до готовност. Оризът се измива и се добавя към ястието заедно с подправките. Разбърква се и се оставя на тих огън. Когато вече и оризът и месото са сварени, се прибавят доматите. Ври още 7-8 минути. Брашното се прави на кашичка с вода и се изсипва в ястието. Оставя се да заври отново и се отмества. Поръсва се с пресен магданоз.