„Холестеролът не идва от хамбургери и шишчета“: Лекар разкри жестоката истина коя храна е „смърт“ за черния дроб

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
„Холестеролът не идва от хамбургери и шишчета“: Лекар разкри жестоката истина коя храна е „смърт“ за черния дроб
18004
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
„Холестеролът не идва от хамбургери и шишчета“: Лекар разкри жестоката истина коя храна е „смърт“ за черния дроб

Проф. д-р Деян Чубрило разкрива как най-добре да прочистим тялото от различни токсини, като акцентира кои храни трябва да се избягват, особено след 30-годишна възраст.

 Според него една от най-важните теми в съвремието е омазненият черен дроб .

Ето какво всъщност означава тази коварна ситуация .

„Ако имате затлъстяване на черния дроб, а почти всеки го има в по-малка или по-голяма степен, автоматично имате повишени нива на инсулин.“ Това е хормон, произвеждан от панкреаса за регулиране на захарта и храносмилането. Ако инсулинът се повишава повече или по-малко през деня, това ще създаде абсолютно мазнини в черния дроб. Това му е работата. Вие не получавате холестерол от храната. Ако ядете шишчета и бургери всеки ден и то на големи порции, на практика ще развиете храносмилателни проблеми и интоксикация. Но повишените нива на инсулин ще стимулират производството на холестерол във фабриката за холестерол – черния дроб, където той се създава. Всеки с повишен холестерол също има повишен инсулин и обратно. „Който контролира инсулина, контролира и холестерола“, твърди д-р Чубрило.

доктор Чубрило

Снимка: YouTube

Той обясни и какво е лош холестерол .

"Лошият холестерол е парадокс, има по-малко холестерол в него, отколкото в добрия холестерол." „Лошият холестерол има за задача да транспортира материал за производството на хормони и затова на практика не е точно лош“, обяснява лекарят, като подчертава, че става „лош“, когато "ръждясва".

Това означава, че не може да върши работата си по транспортиране на материал за производството на хормони.

"Този окислен холестерол ще се залепи някъде и ще бъде началото на развитието на атеросклероза." Само окисленият холестерол е лош. Не тълкувам никого с холестерол 6 или 6,5 като трагедия или нещо толкова лошо. Тогава заключавам, че се произвежда твърде много или че нещо стимулира инсулина, че не се отделя правилно чрез жлъчката или че е "ръждясал". Тогава препоръчвам на пациентите антиоксиданти, т.е. „Включете колкото се може повече плодове и зеленчуци в диетата си“, обяснява лекарят.

лош холестерол обяснение

Снимка: YouTube

Д-р Чубрило подчертава, че е изключително важно да се контролира инсулинът.

„Не трябва да ядем захар, за да не натоварваме панкреаса“, казва лекарят, намеквайки, че захарта е една от най-лошите храни.

Що се отнася до животинската мазнина и използването й в храната, д-р Чубрило препоръчва да се добавя по-малко от супена лъжица, само за да мирише добре храната.

консумация сушени плодове

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft