Вкусни банички за събота сутрин

вход през zajenata.bg
1835448

Банички с мая

Продукти:
1.2 кг брашно
1 ч.л. сол
40 г прясна мая
За плънката:
500 г сирене (солена извара)
100 г мазнина 200 г стопена мас за намазване при изпичане

Приготвяне:
Маята се разтваря в 400 мл хладка вода, добавят се сол и брашно и се омесва меко тесто. Оставя се да втаса. След като удвои обема си, се премесва още веднъж и се разделя на 4-5 топки. Разточват се на тънки кори. Всяка кора се намазва с мазнина и се поръсва с натрошено сирене. Навива се на руло. Готовото руло се срязва на 2 по средата и двете парчета се завиват на охлюв. Разточва се още веднъж всеки охлюв на кора 1 см. Слага се на сгорещен и намазнен сач. Запича се до зачервяване от едната страна. Намазва се обилно с мазнина и се обръща за да се опече и от другата страна.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft