БЕЛТЪЧЕН ОМЛЕТ С ИЗВАРА
7 белтъка
1 яйце
100 гр обезмаслена извара
1/3 връзка магданоз
1/2 домат
Приготовление
След отделяне на белтъците те се смесват и разбиват с цялото яйце до получаване на еднородна смес. Към това се прибавя изварата, ситно нарязаният магданоз и се посолява според вкуса. Сместа се разстила в предварително загрят тефлонов тиган. След 3-4 минути оформеният омлет се обръща за запичане и от другата страна. Минута - две по-късно ястието се снема от огъня и се поръсва със ситно настъргания домат. При желание можете да подправите с малко млян черен пипер.
Ястието има високо съдържание на белтък и ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, а смесеният проиход на белтъка е причина за по-бавното му смилане в сравнение с еднороден белтък. От изброеното до тук следва, че белтъчният омлет с извара е добър избор за вечеря.