Бисквитена торта с крем Бавария
Продукти:
бисквити закуска
сироп от компот или подсладено прясно мляко или вода
крем Бавария или друг плътен крем по избор
есенция ром и ванилия
масло за намазване на формата
Приготвяне:
Разбива се крема по указание на опаковката, като към него допълнително се добавят есенция ром и ванилия. Намазват се с масло стените и дъното на желаната от нас форма за тортата. Нареждат се в нея ред бисквити, ред крем и така до изчерпване на продуктите, като всяка бисквита преди да се нареди се потапя за кратко в сиропа от избрания от нас компот(подсладено мляко или вода). Така сглобената торта престоява няколко часа в хладилник. Хубаво е да престои цял ден, за да е стегната. Обръща се върху подноса и се измазва с останалия крем. Декорацията е според възможностите, желанията, повода и фантазията.