Бисквитена торта с кроасани
450 г бисквити
3 бр. кроасани
1 л прясно мляко
150 г нишесте или готов крем за торта
12 г желатин
250 г сладко по избор
3 с.л. мед
6 г желанин
орехи за поръсване
200 г захар
Част от бисквитите се редят в подходяща форма с подвижни стени, отгоре се нареждат нарязаните кроасани на кръгчета. Половината мляко се слага да заври и се прибавя половината от захарта и нишестето, прибавя се предварително разтворен желатин, пак половината (6 г). С тази смес се заливат внимателно бисквитите и кроасаните. Полуготовата торта се слага в хладилника за да може желатина да се стегне с крема. Сладкото се слага в малка тенджера леко да заври, добавя се меда и малко вода и се бърка всичко да се разтвори и смеси добре. След като е готово се прибавя 6 г желатин, предварително разтворен и се изсипва при сладкото. Тази смес се изсипва върху крема и пак се оставя в хладилника да се стегне сладкото. Когато вече почти се е стегнала тортата се нареждат останалите бисквити отгоре и пак се връща в хладилника. Така бисквитите няма да се разместят. Останалото количество прясно мляко, нишесте и захар се приготвя по обичайния начин, добавя се разтворения желатин и тази смес се изсипва върху бисквитите. Тортата пак се оставя в хладилника за 4-5 часа, а най-добре и цяла нощ. Накрая се слагат смлените орехи за украса.