Как да приготвим бисквитени торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с шоколад
510551

Бисквитена торта с шоколад

Продукти:
450 г обикновени бисквити (3 пакета)
200 мл кафе
250 г течен шоколад
125 г масло
2-3 с.л. ром или коняк
1 опаковка суха сметана шоколад
1-2 с.л. захар
2 бр. банани


 Приготвяне:
Сварява се кафе от 200 мл вода, 2 с.л. кафе, 2-3 с.л. захар и 2-3 с.л. ром или коняк. Стопява се маслото и към него се добавя течния шоколад, така че да се получи хомогенна смес. Бисквитите се топят в охладеното кафе и се нареждат на дъното на тортена форма, покриват се със слой от шоколада, отгоре се нареждат тънки шайби от бананите, втори ред бисквити, после пак шоколад и се повтаря. Най-отгоре се намазва с шоколад. Поставя се за една нощ в хладилника. Украсява се с разбитата сметана.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft