24 Февруари 2013
5014723
Пловдивски бухти
Родопски бухтичи
Бухтички с кисело мляко
Бухтички с прясно мляко и жълтъци
Бързи бухти
Бухти със сирене
Лесни бухтички рецепта
Бързи бухти с кисело мляко
Бухти с фурми
Бухтички с прясно мляко и жълтъци
За тестото: 250 мл прясно мляко, 25 г мая за хляб, 100 г краве масло, 60 г захар, 4 жълтъка, щипка сол, 500 г брашно, 100 г пудра захар за поръсване. За пълнежа: 150 г орехови ядки, 150 г захар, 1 яйце, 1 прах ванилия. Всичко се разбърква.
За тестото: Маята се разтваря в млякото. Прибавят, се маслото, захарта, жълтъците, солта и брашното. Замесва се козуначено тесто, което се оставя да втаса. Разточва се кора с дебелина 1 см и с чаша се изрязват кръгчета. Слага се от пълнежа. Прегъват се на две и се притискат краищата, за да залепнат. Така приготвените бухти се нареждат в тава, посипана с брашно, и се оставят да втасат, след което се пържат в повече мазнина. Отгоре се поръсват с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари