Бързи камби с кайма
Продукти:
10 бр. камби (червени и зелени)
400 г кайма
2 с. л. олио
3 скилидки чесън
1 по-голяма глава лук
16 бр. гъбки с големина на орех
10-12 бр. маслини
2 с. л. лютеница “Олинеза”
1 с. л. майонеза “Олинеза”
1 средно голям домат
1 ч. л. чубрица, черен пипер, магданоз, сол – на вкус
Чеснов сос “Олинеза”
Кьопоолу за гарнитура
Приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семето внимателно (най-добре със специалния за тази цел уред). Нарязваме на ситно чесъна и го запържваме в 2 с. л. олио, прибавяме ситно нарязания лук, запържваме леко и слагаме 3-4 с. л. вода, задушаваме под капак – да омекне.
Прибавяме 6 бр. ситно нарязани гъбки и запържваме за 1-2 минути, слагаме лютеницата, маслините – нарязани на ситно, настъргания на ренде домат, чубрицата, черния пипер, сол. Сваляме от котлона и прибавяме каймата. Накрая – 1 с. л. майонеза “Олинеза”, сол и нарязан магданоз. Разбъркваме хубаво и с тази смес пълним камбите. На останалите 10 гъбки им издълбаваме леко горната част (да стане малка дупчица) и в нея слагаме по малко майонеза. На отвора на всяка напълнена камба слагаме по една гъбка, подреждаме ги в правоъгълна тава, наливаме малко вода и слагаме във фурната. Печем до готовност.
Сервираме по 2 или 3 камби, поръсени с чеснов сос “Олинеза”и гарнитура от кьопоолу от печени патладжани, подправено със счукан чесън, майонеза и орехи.