Лесни и вкусни рецепти с кайма

вход през zajenata.bg
188941

Бързи камби с кайма



Продукти:
10 бр. камби (червени и зелени)
400 г кайма
2 с. л. олио
3 скилидки чесън
1 по-голяма глава лук
16 бр. гъбки с големина на орех
10-12 бр. маслини
2 с. л. лютеница “Олинеза”
1 с. л. майонеза “Олинеза”
1 средно голям домат
1 ч. л. чубрица, черен пипер, магданоз, сол – на вкус
Чеснов сос “Олинеза”
Кьопоолу за гарнитура
Приготвяне:
Почистваме камбите от дръжките и семето внимателно (най-добре със специалния за тази цел уред). Нарязваме на ситно чесъна и го запържваме в 2 с. л. олио, прибавяме ситно нарязания лук, запържваме леко и слагаме 3-4 с. л. вода, задушаваме под капак – да омекне. 
Прибавяме 6 бр. ситно нарязани гъбки и запържваме за 1-2 минути, слагаме лютеницата, маслините – нарязани на ситно, настъргания на ренде домат, чубрицата, черния пипер, сол. Сваляме от котлона и прибавяме каймата. Накрая – 1 с. л. майонеза “Олинеза”, сол и нарязан магданоз. Разбъркваме хубаво и с тази смес пълним камбите. На останалите 10 гъбки им издълбаваме леко горната част (да стане малка дупчица) и в нея слагаме по малко майонеза. На отвора на всяка напълнена камба слагаме по една гъбка, подреждаме ги в правоъгълна тава, наливаме малко вода и слагаме във фурната. Печем до готовност. 
Сервираме по 2 или 3 камби, поръсени с чеснов сос “Олинеза”и гарнитура от кьопоолу от печени патладжани, подправено със счукан чесън, майонеза и орехи.

 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft