Бяла риба плакия
150 г риба
60 г /глава/ лук
1-2 скилидки чесън
10 г /непълна супена лъжица/ брашно
25 г /препълнена супена лъжица/ масло
5 г /1/2 чаена лъжичка/ доматено пюре
1/10 дафинов лист
няколко зърна черен пипер, бахар
лимон
40 г /1/2 кафена чашка/ кисело мляко
1/2 яйце
магданоз
сол
Лукът, нарязан на дълго и тънко, се задушава прибавят се черният пипер, дафиновият лист, бахарът, доматеното пюре, чесънът и сол. Когато сместа се задуши, залива се с вода и се вари до омекването на лука нарязаната на порции риба се посолява, напръсква се с лимонов сок и стои така около 1 час. После се поставя върху задушения лук, поръсва се с нарязан на дребно магданоз и топено масло. Около нея се нареждат резенчета лимон. Ястието се залива с малко вода /под височината на рибата/ и се пече. Като се поизпече, рибата се залива със смес от разбитите яйца, киселото мляко и брашното и се доизпича.