14 Май 2012
103545
Какво е характерно за плакията
Кои са основните начини за приготвяне на плакия
Кои подправки са характерни за плакията
Кога е подходящо да се приготвя плакия
Бял боб плакия
Тиквички плакия
Бяла риба плакия
Зелен фасул плакия
Картофи плакия
Зелен фасул плакия
1 буркан (кутия) стерилизиран зелен фасул
1 глава лук
1 кафена чаша олио
1/2 супена лъжица брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка червен пипер
магданоз.
Лукът се нарязва, прибавят се олиото, щипка сол и една кафена чаша вода и се задушава, като се похлупва. След десетина минути се слага брашното и се бърка 2-3 мин. После се прибавя червеният пипер, разбърква се и се залива с 1/2 чаена чаша вода. Може да се използува и сокът ат консервата. Слагат се фасулът, солта и нарязаният магданоз. Разбърква се и се оставя да ври на тих огън около 5 мин. Поднася се с кисело мляко. По желание може да се подправи със счукан чесън.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари